Företaget

Halvards Motor AB

Hällby Annedal

635 10 Eskilstuna

halvardsm@outlook.com

Tel  016 351046

Fax 016 351791

 

 OM FÖRETAGET


Halvards Motor startades 1969 av Claes Halvardsson, som idag driver det tillsammans med sin fru Irene.


Företaget var initialt inriktat på bilreparationer, men gick i slutet av 70-talet över till speedway. Från 1980 och fram till 1993 hade Halvards Motor AB generalagenturen i Sverige för den engelska speedwaymotorn Godden, vilket innebar försäljning av speedwaycyklar, motorer, tillbehör samt renoveringar. Claes trimmade även motorer åt merparten av den svenska speedway-eliten under 80-talet, vilket resulterade i individuella SM-, JSM- och JVM-titlar.


Försäljningen av reservdelar för Husqvarna startade i mindre skala 1985, för att från 1989 även omfatta försäljning av motorcyklar. Efter några års uppbyggande av reservdelslagret, var det ett av de största. Idag är reservdelslagret störst i landet. Försäljningen av nya motorcyklar slutade 2010, men reservdelslagret är intakt och utökas dessutom efter hand.


Halvards Motor AB har en fullständig verkstad där Claes utför alla förekommande reparationer där motorcyklar och motorer kommer från hela landet för renovering.


Claes aktiva bakgrund


Claes har själv tävlat i motocross, enduro och speedway.

Motocrosskarriären började 1965 och innehöll både SM- och internationellt tävlande innan den pga skador avslutades 1974.

I slutet av 70-talet togs tävlandet upp igen, denna gång inom speedway och tre säsonger averkades i Smedernas B-lag.

Med start i början av 90-talet började Claes köra motions- och veteran-cross, som avslutades 2005. I likhet med sin tidigare motocrosskarriär naturligtvis körandes på Husqvarna, men nu på 4-takt.